Na de knallende onthulling van de muurschildering in Skatepark NOORD is het nu aan ons de beurt om gastlocatie te zijn en de skaters in het museum uit te nodigen. Zie de schilderijen van Vincent van Gogh van dichtbij en leer meer over hoe Floor van het Nederend zich liet inspireren voor zijn muurschildering. De avond zou niet compleet zijn zonder een custom obstacle en demonstraties, skatevideo’s en steengoede muziek. En we hebben, speciaal voor vanavond, een winkel met limited edition merch.

BANK WITH PIPE VAN GOGH OBJECT
Een op Van Gogh geïnspireerde obstacle? Rich Holland ging de uitdaging aan en maakte een ruimtelijke en skatebare installatie op basis van een werk van Van Gogh.

BOOTICELLIBOYS DJ-TEAM
Je favoriete jongens: de Booticelliboys! Deze graag geziene gasten in het skatepark blijken ook nog de beste plaatjes te kunnen draaien. We adopteren deze dj’s dan ook graag voor deze avond.

FLOOR EN VINCENT (MALS MEDIA)
Suzanne Koopstra en Sami El Hassani hebben op geheel eigen en unieke wijze het maandenlange project vastgelegd en omgezet naar een artistieke film die je meeneemt in sferen en ervaringen van deze bijzondere samenwerking.

RICH HOLLAND
Rich Holland is de man achter Floda31, meerdere obstacles en andere installaties. Vanavond neemt hij ons mee in de belevingswereld van een skater in de openbare ruimte. Ook vertelt hij wat hem inspireert en beschrijft hij het werkproces van de speciale obstacle die hij maakte voor het Van Gogh Museum.

SKATEPARK NOORD FAVORIETE AMSTERDAMSE SKATEVIDEO’S
Skatepark NOORD is een broedplaats van creatieve en ondernemende Amsterdammers. Vanavond laten ze hun selectie van beste skatevideo’s van onze hoofdstedelijke bodem zien. Geselecteerd door de mannen en vrouwen van het skatepark.

MAAK JE EIGEN ZINE EN STICKERS MET FOEF
De dames achter de Girls Nights in het skatepark zijn ook de masterminds achter FOEF Zine. In het atelier maken ze samen met jou de content voor FOEF Zine #2. Skateboarden, lifestyle en Van Gogh samen vastgelegd op papier voor het nageslacht. Stickers maken kan ook!

JOOST + FLOOR + VINCENT-TOUR
Kunstenaar Floor van het Nederend laat zien welke schilderijen van Van Gogh hem inspireerden voor zijn uiteindelijke ontwerp voor Skatepark NOORD. Samen met Joost van der Hoeven (onderzoeker bij het Van Gogh Museum) praat hij je bij over creativiteit, een eigen handschrift ontwikkelen en autodidact zijn.

TEKENEN OP ZAAL
Wil je net als Floor de iconische stijl van Van Gogh oefenen en je eigen maken? Wij zorgen voor het tekenmateriaal en de schilderijen, en laten de rest aan jou over.

LOCATIE
Van Gogh Museum
Museumplein 6
1071DJ Amsterdam

TIJD
19:00 – 22:00